stig-portratt

Ibland blir det så mycket bättre!

Nu har det gått ett par veckor sedan Mattias Bernow var Dedicares VD för en vecka. Jag kan bara konstatera att det ibland inte alltid blir som det var planerat. Ibland blir det så mycket bättre! För samtidigt som Mattias blev vår VD blev jag pappa för tredje gången. Så medan jag bytte blöjor med säker hand, höll även Mattias i VD-rodret som om han aldrig gjort annat. Tala om medfödd talang!

VD-jakten är en av de största satsningar vi gjort och det har legat mycket planering och hårt arbete bakom för att allt skulle bli så lyckat som möjligt. Här vill jag passa på att tacka alla inblandade för ett strålande arbete!

Trots all planering visar det sig att det ändå är livet som bestämmer! VD-jakten inleddes vid årets början och nu var rekryteringen avklarad och VDn utsedd. Det blev Mattias Bernow som skulle få vara vår VD under en vecka. Jag skulle ju inte försvinna, utan fungera som ciceron och ”VD-assistent”, var det planerat. Det var bara det att jag under den här tiden fick reda på att jag skulle bli pappa igen, och att tillkomsten eventuellt skulle sammanträffa med VD-veckan. Jo, självklart blev tajmingen total; samma dag som Mattias tillträdde åkte jag till BB.

Enter Mattias

enter-mattias

Nu visade det sig med all önskad tydlighet hur otroligt viktig en grundlig och väl genomförd rekryteringsprocess är. Bland många välkvalificerade kandidater föll valet på Mattias, med sin kombinerade bakgrund som både läkare och management konsult. Han gjorde ingen besviken, utan tog sig an uppgifterna som låg framför honom med ett imponerande lugn och inspirerande entusiasm. Han blev snabbt omtyckt av alla på Dedicare, och en av anledningar till det tycker jag han uttrycker bäst själv i sitt sista blogginlägg:

– I stunder av såväl med- som motgång är det också för en VD skönt att kunna luta sig mot sin personal och sin koncernledning för stöd, erfarenhet och inspiration. Var medarbetare har sitt perspektiv och både kan och måste bidra till fortsatt utveckling och framgång. Till syvende och sist är det lagets gemensamma insats som räknas. 

Epilog

Mitt mål med VD-jakten har hela tiden varit att jag efter den gångna veckan skulle se på Dedicare på ett nytt sätt. Mattias har under den här korta tiden gjort stort avtryck. Han har bidragit med många intressanta reflektioner och nya idéer som vi kommer att utveckla framöver. Framför allt har Mattias verkligen lyckats inspirerat oss alla med sitt driv, sin entusiasm och inte minst sin mycket sympatiska person. Mattias är en född ledare och vi ser honom gärna tillbaka hos oss inom en snar framtid.

Stig Engcrantz
VD på Dedicare
Vilken sorts chef är du? Gör vårt test!