tack-norge-for-den-har-gangen

Tack Norge för denna gången!

Tidig start idag för att få till de sista detaljerna kring dagens möten. Förmiddagen rusade sedan förbi med en kraschkurs i norsk bemanning på branschens årsmöte. I korta drag är det en bransch som, sett till statistiken, bemannar en dryg procent av den totala arbetskraften och den marknadskraft som har lyckats klart bäst med att finna såväl tillfälliga som fasta anställningar till svagare parter på arbetsmarknaden, så som långtidsarbetslösa och nyanlända medborgare.

Detta till trots, för branschen en tuff tillvaro mot politiska vänstervindar som, trots att historien visat på motsatsen, tror sig kunna göra jobbet bättre och gärna skulle se bemanningsbranschen försvinna i sin helhet. Lite sorgligt kan man tycka att vissa politiker inte förmår att se utanför ramarna på sina stundtals kontraproduktiva doktriner.

Dagen fortsatte sedan i full fart med strategimöten med de olika delarna av Dedicare Norge. Strax är det dags för en sen fika för att avrunda mina dagar i Norge och sedan bär det åter av mot flygplatsen. Blir perfekt att använda hemresan till att preppa inför morgondagens öppning av börsen i Stockholm. Tack Norge för denna gången!

Mattias Bernow
VD på Dedicare vecka 43
Vilken sorts chef är du? Gör vårt test!