avslutning

”Please, sir, I want some more”

VD-veckan har varit en fantastisk resa fylld av nya upplevelser, insikter och möten med duktiga medarbetare. Det är helt klart att sjukvården står inför flera tämligen stora utmaningar varav bemanning kanske är den största. Bemanningsbranschens utmaningar i sin tur är politikers och sjukvårdens tvära kast mellan mer eller mindre genomtänkta upphandlingar följt av plötsliga hyr-stopp. För mig med en fot i båda världar framstår det rätt tydligt att vägen till framgång heter samarbete. Bara samarbete kan leda till lägre kostnader för sjukvården, bättre villkor och kontinuitet för såväl patienter som personal och en stabil tillvaro för bemanningsbranschen som partner snarare än motpart.

Knappt torr bakom öronen, inkastad i och utspottad av torktumlaren landade jag nog ändå på fötterna till sist. Lagom varm i kläderna och redo att ta Dedicare till nya, oanade höjder tvingas jag nu inse att veckan snart är slut. Förhoppningsvis har jag sått ett par frön längs min fartfyllda resa. Lätt mörbultad men inte desto mindre upprymd och hungrig på mer är det dags att check ut för denna gång. Under dagen har två klassiska citat ur vitt skilda genrer kommit till mig gång på gång. Med visst vemod och vetskapen att VD-veckan lider mot sitt slut ekar åter igen Oliver Twist: ”Please, sir, I want some more”. Nästa vecka blir det dock inte för då är jag bokad på en av Stockholms riktigt välfungerande vårdcentraler som kapar toppar och sjukfrånvaro med hyrpersonal istället för att låta patienterna vänta. VD-kostymen hängs undan för ett tag, men tro mig – ”I’ll be back!”

Mattias Bernow
VD på Dedicare vecka 43
Vilken sorts chef är du? Gör vårt test!