stigs-mal

Mattias Bernow – någon vi alla kan lära av

Vi vill driva ett grundat och verklighetsförankrat bolag som hela tiden utvecklas. Detta gäller i högsta grad ledarskapet! Ledarskap handlar om utveckling, och då måste även ledarskapet utvecklas. Detta var en av huvudanledningarna till att vi drog igång VD-jakten. Nu är jakten över, och vi är mycket nöjda med resultatet!

Gruppen som planerade VD-jakten bestod av vår ledningsgrupp, våra ansvariga rekryterare Camilla Hedman och Erika Sandell samt en representant från vår reklambyrå. Vi kom snart till punkten ”kandidatprofil”. Rätt snabbt spikade vi vilka formella krav som ställdes, vilken kompetensprofil vi var ute efter, och så vidare. Vad det gällde önskemål kring personlig profil, sa jag efter en stunds diskussion:

– Min röst kommer tillfalla den kandidat som jag tror att jag kommer lära mig mest av.

Vi letade inte nödvändigtvis efter någon som kunde göra ett bättre jobb än någon annan. Vi var i första hand ute efter nya perspektiv, nya angreppssätt, nytt blod. Det är det som leder till utveckling!

Kampanjen lockade många kompetenta läkare, sjuksköterskor och socionomer att söka. Efter rekryteringskonstens alla regler valde vi ut 16 kandidater utifrån massor av imponerande ansökningar. Det var tufft att behöva välja.

Mitt val föll tillslut på Mattias Bernow som ”VD för en vecka”. Hans kompetens och erfarenheter imponerade liksom hans personlighet – men det gällde ju även de andra kandidaterna. Det som fällde avgörande var ändå att jag tror att jag kommer lära mig mest av Mattias. Han är både ekonom och läkare samt har varit verksam som läkare i både Norge och Sverige. Hans bakgrund, profil och erfarenhet matchar närmast perfekt mot Dedicares verksamheter och geografiska närvaro i Norge och Sverige.

Det tåls att upprepas; Mitt mål är att jag efter den gångna veckan ser på Dedicare på ett nytt sätt. Därför ska det bli mycket inspirerande och intressant att följa Mattias under hans VD-uppdrag den här veckan hos oss.

Mattias, välkommen till Dedicare!

Stig Engcrantz
VD på Dedicare
Vilken sorts chef är du? Gör vårt test!